About Me

My photo
You just know my name, not my game xD I post about my life, make up, fashion because they are my passions ^.^

03 July 2010

Kenapa Donut berlubang di tengah tengah? Siapa makan tepung donut yg kat tengah tengah tu? Kau ea?



*Sumpah aku sangatlah Gay bila nampak donut kaler pink ni. Hehe :)


Alkisah, masa tu aku lepak kat library sekolah time BI. Then, aku pun ambillah buku. Tajuk buku tu kalau tak silap knowlegde for children, haha! *ada ke aku baca buku kanak kanak? Ngee~ Tak apalah. Aku selak punya selak. Banyaklah knowlegde kat situ. Kenapa nama negara tu macam ni, kenapa nama kereta tu macam tu, macam mana benda tu terjadi, kenapa donut berlubang tengah. Eh? Donut berlubaang tengah? Ahh? Kenapa ek?

Alkisah, dulu dorg buat donut ni sama je rupa macam pizza. Cuma tebal sikit, pastu tabur gula kat atas dia *bayangkan donut tanpa lubang uke. Satu hari, ada sorg perempuan Inggeris masak donut ni buat kali pertama. Dia da masak then tengah tengah donut tu tak masak. Pastu dia pun terfikir nak lubangkan tengah tengah dia supaya tepung yang kat tengah tengah tu masak. So, sejak hari tu dia masak donut dgn lubang kat tengah bior seluruh tepung tu masak sepenuhnya. Disebabkan idea brilliant perempuan Inggeris tu, sekarang kita dah dapat bezakan donut, pizza dan lempeng. Hehe :)
^Masa aku taip entry ni, aku asyik salah eja 'donut', kenapa ek? Hehe :)
^Rindu donut coklat ibu aku, donut coklat ibu terbaik wokk!
^Semalam tak datang sekolah sebab demam. Aku tidur gigil gigil. Sekarang dah uke sikit. Dah tak panas sangat badan aku *doakan aku cepat sembuh ea kawan kawan.
^Risau semalam sehari suntuk aku tak study, tak buat kerja kursus. Aish!

6 comments:

  1. yeayy!! samer laaaaa, hehehe

    ReplyDelete
  2. i love big apple donut :-)

    ReplyDelete
  3. oh donut,.dh lma xmkn

    ReplyDelete
  4. mar ; hehehe, try g kday pagi pagi mse brkfst, msty de jual, :)

    ReplyDelete