About Me

My photo
You just know my name, not my game xD I post about my life, make up, fashion because they are my passions ^.^

28 December 2010

Eyeliner Eyeliner ! I Love Eyeliner Yeayy ! *Tutorial?

Assalammualaikummm~

Haiyoo, pasal make up lagi ni. Jum jum kita cerita pasal eyeliner. Pegang eyeliner masing masing sekarang (jangan nak tipu aku cakap tak ada eyeliner HAHA jk jk) Eyelinerlah penyelamat dunia kalau dah malas sangat nak pakai eyeshadow jadahh :) Well, aku kadang kadang tak pakai pun eyeliner sebab malas nak remove leceyhlah (tapi gatal jugak beli eyeliner macam macam bagai, pakai pun kadang kadang je, tak apa asal aku happy HAHA)


Muka bangun tidur nak mintak penampar
(eh tapi dah mandi tau cuma ngantuk je niyh HAHA)


Okayy, sweety sweetheart sekalian, selongkar korg punya beg make-up keluarkan segala jenis eyeliner pls !
*yeah make-up murah utk dihabiskan, so mari bereksperimen yaw !


Aku suka make-up kit niy! Yeayy, senang semua ada dalam niy. Tak payah nak bawah blusher 1, lipstick 1, eyeshadow 1. Semua dalam niy !


Ahhh, kalau nak tahu mula mula aku pun pelik pehal tiba tiba eyeshadow macam niy. Product AVON baru niy sajerlah nak cuba try test. Aku pakai jap lagi glitter penuh 1 mata !HAHA tak pernah pakai lagi dah pastu :)


Okayy ! Lupa lagi 1 benda penting ! Contton buds ! Yeahh :D
Amaran keras (ke?) : Sila bawak cotton buds dalam beg biar senang kalau make-up messed up so senang nak cover balik. Tak payah nak susah susah remove semua make-up. Kena pandai cover je Huhuh

Yeahh, let's do it baby baby baby baby ouhhh ! (ternyanyi pulakk)


Amek Avon Glimmersticks tu pastu apply nipis je kat atas mata :)
(korg nampak ader kepala terbang kat belakang, budak tu belum mandi HAHA)

Then, amek pencil eyeliner yg tebal sikit, apply sbg lapisan kedua (aku guna yg sticky tu sebab nampak macam pakai eyeliner liquid nanti)
(kepala terbang dah tak ada, pergi mandi)


Important Tips ! : Selain boleyh digunakan sbg eyeshadow, boley jugak nak guna sebagai eyeliner :) Aku selalu buat ni kalau aku bawak make-up kit tapi tak bawak eyeliner. So, aku apply eyeshadow kaler black glitter jadi macam eyeliner. It's Working ! :)
See? I Love 2 in 1 thingy ! HAHA

Okay siap ! :) Ada sticky glitter sikit sikit Huhu (tak nampak arn? aku tahu HAHA)
*mata nangtuk itu sila abaikan !


Sekarang, keluarkan segala lipbalm, lipstick, lip gloss (lip aper lagi yg korg ada?) HAHA


Bieber aku eh, bibir aku niy jenis yg cepad kering. Lagi kalau dok dalam tempat aircond tak pakai lipbalm memang sakit ar kan bibir aku macam merekah Haiyoo. So, sebelum apply apa apa aku kena apply lipbalm. Kalau bibir korg gorgeous aku rasa tak payah apply lipbalm pun. Tak pun terpulanglahh ! :)


Then, apply lipstick. Aku suka kaler nude je sebab aku tak berani lagi nak pakai kaler terang terang HAHA Ala, nanty minum air hilang jugak lipstick :)


Lastly, lip gloss ! Sila beli lip gloss yg ada perisa okay? Sebab baru bernafsu nak pakai HAHA (apa punya perkataanlahh weyh ! )


Then, siap ! Korg boleyh jugak apply mascara, then blusher kaler natural kayy :)


Muka gedik budak tembam (okayy aku mengaku wekkk)

Ahh Video nih bukan aku. Michelle Phan punya. Dia make up artist on9 kerja dgn Maybelline. Korg tengok video nih jer lagi senang Huhu



Dear Michelle Phan, You're So Gorgeous, Beautiful, Amazing, Adorable :)

Till then, chaww ! :)

11 comments:

  1. wah , hasil menarik ! i tak reti mekap -.-

    ReplyDelete
  2. yeahhh i like it..
    hahha tp tataw ah bab mke up2 ni huu~

    ReplyDelete
  3. @Teema Aww terima kasih daun selasih jalan selisih :) Ala, i pun x rety niy main bohh je Lama2 dah rety kodd hehe, nice 2 see, nice 2 try :)

    ReplyDelete
  4. @Fatin Tq tq ! :) Hehe Ntah dulu pun tak tahu jugakk, tapi kena berani b'eksperimen kodd Hehe :)

    ReplyDelete
  5. omg..dd, x smpt nk tnjuk make up kite..haha, dd da bwat dlu la..haha,,

    ReplyDelete
  6. @Wan Alaa, x pe lahh, kte wt samer2, nnty u wt i try kayy :) Hehe

    ReplyDelete
  7. dd aq takde eyeliner..hahaha..

    ko muke bgn tdo pown lawa..natural beauty:)

    ReplyDelete
  8. @Anne Hehe :) Lawa? wekk wekk TIPU ! <3

    ReplyDelete
  9. hahahaa amik la 2 posen aku bagi kau

    ReplyDelete
  10. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete