About Me

My photo
You just know my name, not my game xD I post about my life, make up, fashion because they are my passions ^.^

16 February 2011

Kalau orang tak suka, jangan dipaksa, betul tak ?

Assalammualaikummm~

Tiba tiba nak cerita pasal cinta. Ker ? Nak ker ? Well, i tak lah panadi sangat bab cinta cinta jadah ni. Tapi nak cerita jugakkk !

Yeah, kalau tengok tajuk pun dah tahu, kan? Cinta bertepuk sebelah tangan. Tepuk smapai bila pun tarak bunyi jugakk :D Well, i dah pernah rasa kod. Wahh, perit rasanya kalau tak diterima niyh. Tapi i tetap chill jer kod. Tarakk lah samapi nak frust menonggeng bagai. Relax sudah, ramai lagi kod yg kat luar tu (eleyh macam lah dorg nak kat kau Didi hoiii).

Sebenarnya, bukan nak cerita pasal cinta jer. Benda ni pun berlaku jugak dalam kehidupan yg bukan cinta (apa aku merepek niyh?). Dalam persahabatan, yeah, friendship. Kadang kadang kita suka benda niyh, kawan kita tak suka. Lagi parah kalau kena buat kerja dalam satu team arn. Semua nak bagi idea, mesti ada yg tak suka dengan idea kita. Apa nak buat? Pertahankan pendirian? Biar jer org nak buat apa dgn kita? Ikot jer pendirian org lain. Pada pendapat i lah kan, kita kena TEGAS.

Yeah, TEGAS. Bila kita tegas, kita tahu benda tu betul & boleh mendatangkan faedah pada team kita, so PERTAHANKAN ! Sebab mungkin kita pernah buat sesuatu perkara tu sebeblum niyh, & benda tu menjadi. Kita nak apply kan pada team yg baru niyh, so cakap baik baik idea korg tu. Kalau ada yg degil, cakap baik baik jugak, benda tu memang mendatangkan faedah kepada semua org. Lama lama org kalau dah penat dia berhenti. Mesti yg lain setuju dgn korg then yg degil tu akan give up. Wahhh, never say never, kayy ?

Sama jugak dalam hidup, kita tak suka dgn satu benda tu. Tapi kita terpaksa buat. Macam tajuk entry niyh, kalau dah tak suka jangan dipaksa. Yeah, tapi jangan cakap korg tak suka nak buat padahal korg belum cuba buat. Contohlah, korang cakap buat kek buah buahan tu leceh, susah nak buat. Wah wahh, belum cuba belum tahu right ? Berani ambil risiko. Cuba dulu, baru boleyh cakap suka ker tidak.

Yeah, CUBA. Itulah pointnya. Korg belum cuba, so macam mana korg boleyh cakap korg tak suka? Sebenarnya, bila kita mencuba apa yg kita tak suka tu, boleyh bagi pengalaman baru. Kalau ada org tanya, "eh, jom buat kek buah, nak tak?" "eh tak nak lah, macam leceh jer" "mana kau tahu leceh? dah pernah buat ker?" "erm, tak pernah" "ahhh, bestu kenapa cakap leceh?" Ahh nak jawab apa? Lainlah kalau korg dah pernah buat. Bila org tanya "eh, jom buat kek buah, nak tak?" "eh tak nak lah, lecehlah" "mana kau tahu leceh? dah pernah buat ker?" "pernah, masa tu buat dgn akak aku, kena beli tu, beli niyh, blahh blahh blahhh" "la, yeker? okaylah, kita buat kek lain. kek batik, nak?" (tiba tiba kek batik, hehe)

So, jangan cakap tak suka kalau belum cuba ! :)

Dunia blogging. Yeah, itu i. Kalau blog someone tu best, baru i follow. I'm not that kinda of blogger yg "i followed you, follow me back pls". Wahh wahh, kalau kat Twitter boleyh lah nak suruh follow for follow. Blog ? No that way. Sorry peeps.

I pun taklah kejar sangat jumlah follower niyh. Bukan nak berlagak, tengok i punya blog niyh dah 2 tahun tapi followers baru 200+. Sedeyh? Taklahh. I tak kejar sangat semua tu. Kalau ada yg nak unfollow pun, yeah, mestilah i wonder kenapa dorg unfollow kan? Well, i know blog i tak lah best macam blog org lain. Semua crap jer. Tak best mana pun. I tahu. Kalau masuk ranking dalam dunia blog, i ranking yg nak last last kod. Sedeyhh ? Sikitlahhh.

Well, pendek pulak ceramah hari niyh yer? Hehe :) Ala, ingat senang ker nak tengok i membebel sikit? Huhu. So, that's it. Believe in everything because everything's reachable :) Love you readears :)

We're not a dreamer, we're a dream maker :)
There's the different.

3 comments:

  1. follow and be followed ~ haha LOL

    blogging fer fun ~ haha

    ReplyDelete
  2. Don't worry I Suka blog u. Keep writing.

    ReplyDelete