About Me

My photo
You just know my name, not my game xD I post about my life, make up, fashion because they are my passions ^.^

08 June 2010

Apa guna homework kalau kita stay kat sekolah sehari suntuk?

Angelika Fadhilla ; PHOBIA kpd HOMEWORK !!!



Aku & kawan kawan selalu cerita pasal ni. Cerita hot pasal homework yg menimpa jatuh berdentam dentum kena kepala otak ktorg yg berserabut ni. Cuba korg (students) buat checklist homework kowg. Dah siap semua ke? Tak pun sebab cikgu tak tanya korg tak buat homework tu. Then, biarkan saja. Ada lagi yg tertangguh. Kadang kadang memang aku rasa homework ni tak perlu! (sure korg pon leceh klw ade homework, assignment dll, kan?) Cuti panjang lagilah tak payah cerita. Siap kena buat coursework lagi. Yeah, homework tu sbg latihan tambahan (ye ke?). Tapi kalau student dah stay kat sekolah dari jam 7 pagi sampai jam 6 petang, mestilah penat. Badan letih ingat nak tidur je. Malam penat dah malas nak layan buku, buat homework. Esok datang sekolah homework tak siap. Kena marah dgn cikgu. Cam mane tu? Kat sekolah sah sah lah kita belajarkan. Buat latihan yg cikgu bagi. Buat latihan dalam kumpulan. Masa kita lebih dekat sekolah jerk. Aish! Cam mane nak buat tu? Aku pun kadang kadang fed up dgn ni (tiba tiba tak sabar nak habis sekolah :( ) Aku pun akui banyak homework aku yg tertangguh

*malu*


^diLa ! sila siapkan kerja kursus seny uke! :)
^Bm paling banyak buat latihan (*_~)
^homework tak siap, esok datang sekolah awal awal tengok jawapan kawan (pemalas!)
^berusaha majukan diri, mari kawan kawan!

2 comments:

  1. keh3 hw ibrt kete yg b'tali arus bile nk lintas jln..haha!

    ReplyDelete
  2. haha, btol la beb, naseb, naseb,

    ReplyDelete